Velp

Velp maakt deel uit van de gemeente Rheden. Het is het belangrijkste dorp van deze gemeente en telde per 1 januari 2002 17.575 inwoners. Dat is ongeveer 39% van het totaal aantal inwoners van de gehele gemeente Rheden. De andere dorpen van de gemeente Rheden zijn Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren, Spankeren en Laag-Soeren. Velp ligt juist ten oosten van Arnhem. Aan de noordzijde grenst Velp aan de gemeente Rozendaal. In het westen grenst de gemeente Rheden aan Brummen en ten zuiden van de gemeente Rheden stroomt de IJssel.

Negentiende eeuw
Sinds het midden van de negentiende eeuw is het dorp aan de IJssel enorm gegroeid. Ten zuidwesten van Velp werden in het begin van de twintigste eeuw grote woonwijken aangelegd, waarvoor verschillende oude landgoederen moesten verdwijnen. Ook in Velp-noord zijn in het begin van de twintigste eeuw grote villawijken aangelegd, waarvoor bij voorbeeld het kasteel Overbeek moest worden gesloopt. Het terrein werd daarna voor woningbouw verkaveld.

Nieuwe woonwijken
Velp Postkantoor op de Hoofdstraat Na de Tweede Wereldoorlog is de groei explosief verder gegaan. Het zuidwesten van Velp werd volgebouwd, waarna ook in Velp-zuidoost grote woonwijken werden aangelegd. In het oosten werd de groei gestopt door het landgoed van het kasteel Biljoen. In het noordoosten van het dorp ten slotte werd nog een grote villawijk aangelegd, zodat Velp thans vrijwel is volgebouwd. Ten westen van deze villawijk ligt het Sportpark de Pinkenberg, maar dit park ligt op het grondgebied van de gemeente Rozendaal. Alleen in het noordoosten, tegen de heuvels van de Zuid-Veluwe is nog natuurterrein aanwezig en ten oosten van het kasteel Biljoen strekken zich de vroegere uiterwaarden uit. Deze uiterwaarden zijn echter door de IJsselweg afgesneden van de rivier de IJssel.

Snelweg en industrie
Er kwamen ook snelwegen. In het zuidwesten loopt de A12, de weg van Utrecht naar Oberhausen. De weg loopt hoog boven het grote verkeersplein, het Velperbroekcircuit. Van deze enorme rotonde loopt intussen ook een snelweg in de richting Dieren, de IJsselweg. Ten zuiden hiervan is een industrieterrein, de Beemd, aangelegd. Beide snelwegen omsluiten het dorp Velp geheel aan de west- en de zuidzijde.


Grotere kaart weergeven
Computer problemen in Velp
Wat kost het?
Schatting: 20,- voor het oplossen van uw probleem in Velp.


Bereikbaar?
ma-zo van 09:30 - 22:00
Bel: 06 511 89 578
Email: nick@computerhulpvelp.nl


Stuur mij uw telefoonnr
Naam:
Tel:


Reacties
"Je kunt zeggen van de jonge mensen wat je wilt, maar je hebt ze hard nodig als het om computers gaat. Nick is een jonge jongen die er in mijn ogen, alles van weet. Ik had zelf al van alles geprobeerd om de computer van mijn gehandicapte broer goed werkend te krijgen. Het is zijn belangrijkste communicatiemiddel met de buitenwereld. Ik kwam er echt niet meer uit. Nick was een uitkomst. Voor een zeer betaalbaar tarief heeft hij de computer weer helemaal in orde gemaakt en ook nog even aangepast aan de mogelijkheden van mijn broer. Een uiterst sympathieke knul met alle geduld van de wereld. Bedankt Nick !" Didi, Velp


Andere woonplaats?
Computerhulp startpaginaKvk nummer: 09134700